середу, 17 червня 2020 р.

День батька



Наші батьки - найближчі для нас люди в усьому світі. Тато і мама - найперші слова, які в більшості ми вимовляємо, коли вчимося розмовляти рідною мовою. Ми намагаємося їх порівнювати, дивимося на них, вивчаємо їх. Вони для нас одночасно і найбільша загадка, і найбільше відкриття. Добре, коли вони є у нас і сумно, коли залишають.

В Україні День батька є офіційним святом, яке щорічно відзначається в третю неділю червня. В цьому році День батька (День тата) припадає на 21 червня.
Це свято вперше відзначили у США 1909 року. На церковній службі до Дня Матері американка Сонора Луїза Смарт усвідомила, що після смерті матері її батько, Вільям Джексон Смарт, самостійно виховав 6 дітей. Дівчина хотіла, щоб її батько знав, яка він особлива людина для неї, як вона його любить і цінує. Тож Луїза Смарт створила петицію, в якій розписала, наскільки важлива роль батька в сім’ї. Документ підтримали не тільки місцева влада, а й сам президент США Калвін Кулідж. 
 День батька відзначають у більш ніж 40 країнах світу — США, Канаді, Великій Британії, Аргентині, Франції, Греції, Індії, Ірландії, Мексиці, Пакистані, Сингапурі та інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар