вівторок, 30 червня 2020 р.

Антуан де Сент-Екзюпері. Політ мрії (до 120-річчя від дня народження)




Антуан де Сент-Екзюпері — письменник, ім'я якого знає кожен, хто знайомий з книгою «Маленький принц». 
Біографія автора незабутнього твору сповнена неймовірних подій і збігів, адже його основна діяльність була пов'язана з авіацією.
  Повне ім'я літератора — Антуан Марі Жан-Батист Роже де Сент-Екзюпері. У дитинстві хлопчика звали Тоні. Він народився 29 червня 1900 року в Ліоні у сім'ї дворянина і був 3-ю дитиною з 5 дітей. Антуан де Сент-Екзюпері навчався в християнській школі в Ліоні, а потім — в єзуїтській в Монтре. У 14 років стараннями матері був відправлений до швейцарського католицького пансіону. У 1917 році Антуан вступив на факультет архітектури в паризьку Школу витончених мистецтв. Твори Екзюпері пов'язані з небом і авіацією. У письменника було два покликання, і він ділився з публікою сприйняттям світу очима пілота. Перший твір Екзюпері написав в коледжі в 1914 році. Ним стала казка «Одіссея циліндра».
Найбільш відомі твори Антуана де Сент-Екзюпері: "Військовий льотчик", "Лист до заручника", "Маленький принц","Нічний політ","Планета людей".
Біографія письменника невелика, але в ній криється опис яскравого і насиченого пригодами життя. Сміливий льотчик і добрий письменник 20 століття жив і загинув, зберігаючи гідність. На згадку про нього був названий Ліонський аеропорт.




Немає коментарів:

Дописати коментар